<style type="text/css">.animate_when_almost_visible{opacity:1;}</style> Ugrás a főoldalra

Detektív biztonsági redőnyrács

A legnagyobb védelmet garantáló biztonsági rácsunk a detektív rács. Mindenhol alkalmazható, ahol a biztonság a fő elvárás. Emellett beláthatóságot és átszellőztetési lehetőséget biztosít. Magyarországon a legkeresettebb védőrács típus, mivel kül- és belterek védelmét egyforma hatékonysággal látja el.

A detektív biztonsági redőnyrácsok szerkezeti felépítésének titka, az egymással párhuzamosan futó rácselemek laza bilincseléssel történő összeköttetése, amely kiváló szakítószilárdságot és könnyű mozgathatóságot tesz lehetővé.

Kivitel szempontjából fix- és redőnyrácsot forgalmazunk. A fix, nem mozgatható típusokat, például ablakok, vagy felülvilágítók védelmére ajánljuk, ahol a telepítésre rendelkezésre álló szabad hely szűkös vagy korlátozott mértékű. A felgördülő rácsokat piacok, üzletek, családi házak, nyaralók, erkélyek védelmére javasoljuk. A biztonsági rácsok anyaga lehet 8mm-es galvanikusan horganyzott köracél, vagy 14mm-es tüzihorganyzott acélcső.

Műemlék jellegű épületekbe történő beépítésre, a 8mm-es köracélból készült 8/91-ND és 8/91-GD ajtórács típusainkat ajánljuk, mert a hosszú évek tapasztalatai alapján, az illetékes hatóság (Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal), ezen biztonsági rácsokat elfogadja, engedélyezi. Továbbá minden olyan nyílászáró elé telepíthető, ahol a nagyfokú biztonság mellett, a jó beláthatóság és átszellőző képesség is fontos, vagy nem kizáró tényező.

A redőnyrács szerkezeti mérete és a felhasználó igényeinek megfelelően a működtetés történhet kézi-, illetve motoros erővel. Az utóbbi esetében két üzemeltetési rendszer igényelhető. Az első egy teljesen automata működtetést tesz lehetővé, ahol az elektromos biztonsági rács működésének felügyeletét egy, vagy több fotocellapár garantálja. A működtetés kényelmét egy vezérlőegység hivatott garantálni, amin „FEL”, „LE” és „STOP” nyomógombok kerültek kialakításra. Az utóbbi esetében egy vészhelyzet miatti vészleállás érhető el. A második működtetési forma az úgy nevezett „Totman” üzemmód, ahol az irányítás teljes mértékben a kezelőszemélyzetnél van. Ebben az esetben a motor csak akkor és addig mozgatja a motoros biztonsági rács palástját, amíg a kezelőszemélyzet folyamatosan nyomva tart egy gombot, vagy egy kulcsos kapcsolót.

A detektív rács kinézete alapesetben horganyzott acélnak megfelelő megjelenést biztosít, de készülhet RAL színskála szerint porfestett színekben gyártva is. Az egyedi színeknek köszönhetően a biztonság és a kényelem mellett hangulatos lezáráshoz jutunk külső-belső tereknél egyaránt.
Ezen feltekeredő redőnyrács termékcsaládjának kapható egy „Speciál” típusa, amely a középen elhelyezett erősítő rácselemek végett, nehezen áttörhető biztonsági rácsokat eredményeznek, ezért a javasolt felhasználási területe a különösen nagy értékű helyiségek védelme, lezárása.

A redőnyrács legszélesebb gyártható mérete a vízszintes elemek illesztése nélkül:
 • 8mm-es galvanikusan horganyzott köracélból 4,5 méter.
 • 14mm-es tüzihorganyzott acélcsőből 4,5 méter.
A rácslap igény szerint kombinálható tömör-, ablakos-, illetve perforált felületű sávredőny elemekkel.

A védő rács felhasználási területei:
 • áruházak, bevásárló központok, piacok, üzletek,
 • családi házak, nyaralók, erkélyek,
 • külső és belső terek elválasztása és védelme,
 • műemlék jellegű épületek üzleteinek, nyílászáróinak védelme,
 • stb.
Típusválaszték:
 • 8/91-ND,
 • 8/91-GD,
 • 8/91-SP-D,
 • 8/99-SZ-D,
 • 8/99-SZP-D,
 • 14/97-NCS,
 • 14/97-SP-CS.

Rendelésre készül

0 Ft

 
Az oldal sütiket (cookies) használ, melyek célja, hogy jobban ki tudjuk szolgálni a weboldalunkra látogatókat. Tudjon meg többet...